Оновлено. “дивовижне” дтп на проспекті космонавтів. Пошук очевидців

45

З редакцією автогродно зв’язався водій автомобіля таксі вадим:

– ми одночасно виїжджали з дворових територій на проспект космонавтів. Я рухався позаду toyota. Поблизу проспекту водій toyota змістилася лівіше, включила лівий покажчик повороту і збиралася повернути ліворуч. Для мене ж відкрився проїзд, я порівнявся з toyota і збирався повернути праворуч. В останній момент водій toyota передумала і поїхала направо, ми зіткнулися, – розповів чоловік з renault.

– але в цьому місці лівий поворот заборонений. Ви знали, що toyota не може повернути ліворуч і все ж вирішили зрівнятися?

– технічно повернути ліворуч toyota могла. Так, це було б грубим порушенням, але я не відповідаю за інших водіїв. Я побачив, що траєкторія другого водія з моєї не перетинається і поїхав у своїх справах.

Вадим каже, що спочатку вони хотіли оформити європротокол. Але потім вадим детальніше вивчив пошкодження renault і порахував, що ліміту виплат може бути недостатньо. Так, автомобілісти звернулися за допомогу до співробітників даі, щоб з приводу дтп склали протокол.

– співробітники даі помітили відеокамеру на найближчій будівлі і оперативно змогли отримати доступ до її записів. Вивчивши відео, інспектори підтвердили, що я невинний і вже збиралися складати протокол, але в останній момент чомусь засумнівалися і відправили справу на більш детальне вивчення в державтоінспекцію. Чесно, не знаю, яким буде рішення через 10 днів, тому, про всяк випадок, прошу відгукнутися очевидців. Камера зовнішнього спостереження зняла момент дтп, але може хтось їхав позаду і може поділитися більш повним відео? може, хтось зняв нашу ситуацію з іншого ракурсу? – звертається читач.

Зв’язатися з вадимом можна за телефоном: +375 (29) 288-22-42.

доповнено 19:00

Версія другої сторони

Редакції вдалося поспілкуватися з дівчиною-водієм toyota.

– другий учасник дтп спотворив ситуацію, – каже дівчина. – я їхала по центру виїзду, щоб зробити поворот направо. Інакше автомобіль завжди зачіпає заднім колесом високий бордюр проспекту. Поки я стояла на виїзді і пропускала автомобілі на проспекті, ззаду під’їхав автомобіль таксі. Водій зупинився на 2 секунди, а потім об’їхав мене праворуч і теж спробував повернути в бік автовокзалу. Renault в’їхав у праві передні двері моєї toyota, – каже дівчина.

Дівчина підкреслила, що вже 6 років щодня проїжджає через цей виїзд на проспект і відмінно знає, що лівий поворот тут заборонений і знаком, і розміткою.