Оновлені haval f7 і f7x для росії: змін більше, ніж передбачалося

30

Тиждень тому російський офіс haval оголосив про старт виробництва на тульському заводі рестайлінгового кросовера f7 і його купеобразной версії f7x. Тоді розкрили лише вигляд машин, оновленому екстер’єру і був присвячений той реліз, так що ми припустили, ніби підправленою зовнішністю все і обмежиться (обидва паркетника обзавелися іншими радіаторної гратами, протитуманками і бамперами). Тепер же кроси повністю розсекречені, і з’ясувалося, що обновок набагато більше.

Салон теж переробили-тачскрін мультимедійної системи відтепер підноситься над передньою панеллю, а не вбудований в неї. До того ж дисплей став більше: 12,3 дюйма, тоді як дореформеним крос покладений 9-дюймовий. Збільшено і приладовий екран(ті ж 12,3 “замість 7”). Саму передню панель модернізували – іншими зробили дефлектори обдування, плюс нові накладки. Клімат-контроль тепер двозонний (був однозонний). Ну і ще додані нові варіанти оздоблення інтер’єру (червоні вставки – ексклюзив для «купе»). Крім того, збільшений обсяг бачка для склоомиваючої рідини (4,5 замість 2,7 л).

Серед нового обладнання-вентиляція водійського крісла, обігрів всієї поверхні лобового скла (у дорестайлінгових кросоверів обігрівається лише зона спокою щіток склоочисників), автопарковщик і система запобігання зіткнень при проїзді перехресть.

Двигуни колишні: haval f7 і f7x у нас доступні з бензиновими «турбочетверками» 1.5 і 2.0 потужністю 150 і 190 к.с. Відповідно, обидві поєднуються з семиступінчастою роботизованою коробкою з двома зчепленнями. Привід передній або повний.

Продажі рестайлінгових паркетників почнуться в лютому, ціни ще не оголошені. Дореформений haval f7 сьогодні коштує від 1 809 000 рублів, крос-купе f7x обійдеться мінімум в 1 859 000 рублів.

Відзначимо, кросовери поки оновилися тільки в росії – навіть у рідному китаї такі suv офіційно не анонсовані.

Тим часом haval готує ще одну прем’єру для нашого ринку: за попередніми даними, вже в нинішньому році місцева лінійка марки поповниться паркетником dargo з брутальним виглядом.