Jeep анонсував оновлений renegade: подекуди кросовер позбудеться дизеля

76

Розділив з fiat 500x платформу small wide 4×4 маленький кросовер jeep renegade дебютував в 2015 році, перший рестайлінг він пережив в 2018-му.і ось на підході ще раз оновлений джип: тизери, а також фото і відео з тестовим прототипом в камуфляжі поширило бразильське підрозділ stellantis. Відзначимо, бразилія – це один з найбільших ринків для моделі, там продають кроси локального виробництва.

Поки продемонстрований тільки самий «позашляховий» renegade, тобто у версії trailhawk. У такого кросу нові бампери « “щілина” під фірмовими вертикальними прорізами стала більше. Круглі фари залишили, як квадратні задні ліхтарі, але ось начинка у оптики начебто інша. Салон ще не засвічений. Швидше за все, всередині встановили сучасну мультимедіа-систему, ще могли замінити матеріали обробки. У решти виконань, очевидно, та ж програма рестайлінгу.

У бразилії кросовер після рестайлінгу позбудеться турбодизеля 2.0 multijet (170 к.с.) і «атмосферника» 1.8 etorq (135 к. С. На бензині і 139 к. С. На поширеному в цій країні етанолі). Їм на зміну прийде “турбочетверка” 1.3 turbo 270 flex (або просто t270) місцевого виробництва: на бензині вона видає 180 к.с., на етанолі – 185 к. С., максимальний крутний момент – 270 нм (незалежно від палива). Таким же двигуном оснащуються бразильські jeep compass і commander, а також пікап fiat toro. Передньопривідний renegade буде комплектуватися шестиступінчастим “автоматом”, повнопривідному кросоверу покладена 9ат.

За даними бразильських журналістів, яким вже вдалося покататися на прототипі, з місця до «сотні» renegade з новим турбомотором розганяється за 9,7 – 9,9 секунди (етанол – бензин). Максимальна швидкість-близько 200 км/год. Паспортний час дореформеного дизельного кросу з 9ат і повним приводом – ті ж 9,9 секунди, «максималка» — 190 км/год.

До слова, без дизеля джипи в бразилії не залишаться, просто двигун на «важкому» паливі стане прерогативою старших suv (compass і commander можна купити з тим же 2.0 multijet).

Офіційну прем’єру рестайлінговий jeep renegade справить в бразилії в першому кварталі наступного року. Потім кросовер оновиться і на інших ринках, але в інших країнах у моделі буде своя моторна гамма (наприклад, в європі є гібрид).

Росію renegade покинув в цьому році, попит був мізерний: в 2020-му продали всього 136 штук, за вісім місяців 2021-го – 59 одиниць (у вересні машин вже не було). Хоча не виключено, що молодший джип повернеться до нас в оновленому вигляді.