На підході нові кросовери suzuki: конкурент крети, трирядний флагман і інші

44

Компанія maruti suzuki (дочка suzuki) готує для індії, де вона залишається найбільшим автовиробником, цілий розсип свіжих моделей. Первістком “нової хвилі «можна вважати субкомпактний хетч celerio другої генерації: ця» п’ятидверка” вже представлена і надійшла в продаж. На початку наступного року до неї приєднаються змінили імідж хетчбек baleno і паркетник brezza (екс-vitara brezza). А потім, протягом найближчих трьох років, підтягнуться ще мінімум чотири нових suv, про це повідомляє видання autocar india з посиланням на минулу дилерську конференцію.

Одна з прийдешніх новинок нам вже знайома – це маленький позашляховик suzuki jimny. При цьому у індійської версії нібито буде “родзинка”: місцевий jimny виявиться п’ятидверним. Але і появу трьохдверного варіанту (він же глобальний) змі не виключають. Головним конкурентом всюдихода suzuki стане mahindra thar нового покоління.

нинішній глобальний suzuki jimny. Позашляховик поки буває тільки трьохдверним

Інша майбутня прем’єра – кросовер довжиною менше чотирьох метрів (таким машинам в індії покладені податкові пільги), який поки відомий під внутрішньозаводським індексом ytb. У maruti suzuki вже є крос в цій категорії – до 4-х метрів) – згадана вище brezza. Однак новий паркетник, за даними autocar, по-перше, буде побудований на більш сучасній платформі heartect (в основі brezza лежить старий «візок» global c), а по-друге, ytb буде на сходинку вище, його планують продавати через окрему «преміальну» дилерську мережу nexa. Нагадаємо, в індії «престижними» моделями maruti suzuki вважаються седан ciaz, мінікросс ignis, хетч baleno, кросовер s-cross (у нас це sx4) і трьохрядний компактвен з «позашляховим» обвісом xl6. Ну і ще індійці пишуть, що ytb може отримати дизайн за мотивами торішнього купеподібного концепту futuro-e. Серійний компактний паркетник націлений на конкуренцію з дорогими комплектаціями hyundai venue, kia sonet і mahindra xuv300.

концепт maruti suzuki futuro-e

Наступна нова модель носить корпоративний індекс yfg, за індійськими стандартами вона відноситься до класу середньорозмірних suv (довжиною від 4 до 4,4 м), основними суперниками стануть hyundai creta, kia seltos і tata harrier. За інформацією autocar, новинка maruti suzuki буде являти собою перелицьований крос тойоти, причому «исходник» теж ще не представлений. Очікується, що ці паркетники зроблять на платформі dnga від daihatsu (різновид тойотовской tnga).

Нарешті, maruti suzuki готує трирядний кросовер (y17), і вже сама компанія називає його «преміумом». Індійці вважають, що модель може витіснити з лінійки компанії xl6, а одними з головних конкурентів флагмана стануть mahindra xuv700 і hyundai alcazar (розтягнута крета).

.